ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Παραλία Λευκού Πύργου, 5 - 21 Ιουνίου 2009)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 28ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, στην Παραλία του Λευκού Πύργου από τις 5 έως τις 21 Ιουνίου 2009. Στο 28ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν περισσότεροι από 300 εκδοτικοί οίκοι, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 600. 000. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20.30.

Η παρουσία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς με τον τρόπο αυτό δίνει για ακόμη μία φορά την δυνατότητα στους σινεφίλ της πόλης να αποκτήσουν τις πλήρεις και σπάνιες εκδόσεις, που έχουν πάντα ως πυρήνα την 7η τέχνη.

Στο περίπτερο 3, όπου στεγάζονται οι εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο επισκέπτης μπορεί να βρει μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, τους οποίους το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει τιμήσει στο παρελθόν, όπως ο Κώστας Σφήκας, ο Μάνος Ζαχαρίας, ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Κώστας Γαβράς, ο Μιχάλης Κακογιάννης, o Παντελής Βούλγαρης, ο Ζιλ Ντασέν, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, οι αδελφοί Νταρντέν, ο Τέρενς Ντέιβις, ο Μάικλ Γουιντερμπότομ, ο Πατρίς Σερό, ο Ερίκ Ρομέρ, ο Φεντερίκο Φελίνι, ο Ρομπέρ Μπρεσόν, ο Κεν Λόουτς, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και πολλοί άλλοι.

Επίσης διαθέσιμοι είναι κατάλογοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου από τις προηγούμενες διοργανώσεις καθώς και κατάλογοι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου αιώνα. Τέλος, στο περίπτερο θα διατίθενται και οι εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα που έχουν πραγματοποιηθεί όπως η Ιταλική Κωμωδία, η Σινεμυθολογία και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με κάθε αγορά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιφυλάσσει μικρές εκπλήξεις και δώρα.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30-23:30
Κυριακή 10:30-13:30 και 18:30-23:30