ΑΠΟΝΟΜΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΙΣΕΛ ΛΕΓΚΡΑΝ

Με τον Χρυσό Αλέξανδρο τιμά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Μισέλ Λεγκράν- στo πλαίσιo του κινηματογραφικού αφιερώματος που θα πραγματοποιηθεί στο Sani Festival και το οποίο περιλαμβάνει την προβολή ταινιών της χρυσής εποχής του γαλλικού κινηματογράφου, τη μουσική επένδυση των οποίων συνέθεσε o διάσημος μουσικοσυνθέτης των Όσκαρ!
Η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη θα απονείμει το τιμητικό βραβείο του φεστιβάλ στον σπουδαίο δημιουργό για το σύνολο του έργου του σε μια ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 21.30, στον Λόφο της Σάνης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συναυλία του Μισέλ Λεγκράν με τη συμμετοχή της σαγηνευτικής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Άλισον Μουαγιέ.
Ο Μισέλ Λεγκράν, έχει βραβευθεί με τρία Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες Υπόθεση Τόμας Κράουν του Νόρμαν Τζουϊσον, Το καλοκαίρι του ’42 του Ρόμπερτ Μάλιγκαν και Γεντλ σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την κορύφωση της συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Sani Festival μέσα από το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Music on Film vs. Film on Music», που πραγματοποιείται από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2009, στο Sani Resort. To κινηματογραφικό αφιέρωμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πολιτιστικών φορέων για τη 50η επέτειο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν στο Cine Orfeas του Sani Resort οι ταινίες Λόλα / Lola του Ζακ Ντεμί, Οι Ομπρέλες του Χερβούργου / Les Parapluis de Cherbourg του Ζακ Ντεμί και Η Πισίνα / La Piscine του Ζακ Ντερέ, τη μουσική επένδυση των οποίων συνέθεσε ο πολυβραβευμένος δημιουργός Μισέλ Λεγκράν.