ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΕΛ ΛΕΓΚΡΑΝ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΙΣΕΛ ΛΕΓΚΡΑΝ

Η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη και ο μουσικοσυνθέτης των Όσκαρ, Μισέλ Λεγκράν

Τον διάσημο μουσικοσυνθέτη των Όσκαρ Μισέλ Λεγκράν βράβευσε με τον Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο του έργου του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Sani Festival, στo πλαίσιo του κινηματογραφικού αφιερώματος με ταινίες της χρυσής εποχής του γαλλικού κινηματογράφου, τη μουσική επένδυση των οποίων συνέθεσε o Μισέλ Λεγκράν.

«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκει στην αποψινή βραδιά τον φυσικό του χώρο, εδώ στη Σάνη, εδώ όπου σπουδαίοι δημιουργοί, όπως ο Μισέλ Λεγκράν, συναντιούνται με ένα υπέροχο κοινό. Εδώ όπου γεννιούνται μοναδικές στιγμές τέχνης. Η βράβευση του Μισέλ Λεγκράν απόψε με τον Χρυσό Αλέξανδρο είναι μια μικρή μόνο αναγνώριση του σπουδαίου έργου αυτού του καλλιτέχνη που έχει δώσει τόσα πολλά στη μουσική και τον κινηματογράφο» ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη, απονέμοντας το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ στον σπουδαίο δημιουργό.

«Νιώθω μεγάλη τιμή για το δώρο σας, αυτό το βραβείο» τόνισε ο Μισέλ Λεγκράν παραλαμβάνοντας τον Χρυσό Αλέξανδρο και συνέχισε: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη και σε αυτό το πανέμορφο μέρος. Χαίρομαι πραγματικά που είμαι εδώ και που θα δώσω αυτή τη συναυλία για σας», είπε κλείνοντας ο Λεγκράν. Στη συνέχεια κάθισε στο πιάνο και μαζί με την σαγηνευτική τραγουδίστρια Άλισον Μουαγιέ, μάγεψαν το κοινό που είχε κατακλύσει τον Λόφο της Σάνης.


Σε συνεργασία με το