50ο ΦΚΘ: «Πράσινοι Διάλογοι ΙΙ» - Δενδροφύτευση σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και τον Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης

«ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΙΙ»
ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΪ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα «πράσινο» κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό περισσότερα από χίλια άτομα κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στη δενδροφύτευση που έλαβε χώρα, τοποθετήθηκαν 50.000 δενδρύλλια σε έκταση 300 στρεμμάτων στις τοποθεσίες Αλατιέρα και Πέτρα Βασιλάκη στο Δήμο Πεύκων. Η πρωτοβουλία αποτελεί μια διοργάνωση του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης.
Η δενδροφύτευση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πράσινοι Διάλογοι ΙΙ», η οποία ξεκίνησε στο περυσινό 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με στόχο την άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση και ανάληψη δράσης σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γιώργος Χωραφάς, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου: «Είναι συγκινητικό να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους να έρχονται εδώ για να προσφέρουν, να ανταποδώσουν στον πλανήτη και το περιβάλλον αυτό που τους χρωστούν. Είναι πολύ όμορφο να σκέφτεται κανείς ότι σε λίγα χρόνια στο σημείο αυτό θα υπάρχει δάσος». Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο μαζί με την διευθύντρια του Φεστιβάλ Δέσποινα Μουζάκη, η οποία βρέθηκε στον τόπο της δενδροφύτευσης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη διοργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο σκέψη, αλλά και δράση» τόνισε η κ. Μουζάκη και πρόσθεσε: «Εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με τον Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης και τον ΣΚΑΪ, με στόχο να μπορέσουμε να αλλάξουμε το περιβάλλον για χάρη του μέλλοντος. Ελπίζω σε λίγα χρόνια από σήμερα να υπάρχει εδώ μια πολύ ωραία, καταπράσινη πλαγιά».
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Πεύκων Θεσσαλονίκης Στέλιος Συμεωνίδης δήλωσε ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη δράση. «Φυτεύοντας ένα δέντρο, δίνουμε ζωή για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία. Από την πλευρά μας, ως δήμος, δεσμευόμαστε στο να περιφράξουμε τον χώρο και να φροντίσουμε για την σωστή συντήρησή του. Είναι μια πράξη με σημασία για το μέλλον, για τη ζωή των παιδιών μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.