50o ΦΚΘ: Συνέντευξη τύπου ταινίας "Στα άκρα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Στα άκρα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο σκηνοθέτης Τζόρνταν Μπάρκερ και ο πρωταγωνιστής Σάκης Ρουβάς παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου, ο συντονιστής της, κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης, χαρακτήρισε το φιλμ ως ένα «παιχνίδι γάτας - ποντικιού» και τον Σάκη Ρουβά ως «αποκάλυψη της ταινίας», προσθέτοντας ότι έκανε μια έξυπνη κίνηση στην καριέρα του.
«Μου αρέσει να ψάχνω τα όριά μου και η ταινία Στα άκρα ήταν μια επιλογή που με έριξε κατευθείαν στα βαθιά. Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει μέχρι σήμερα και φυσικά ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κινηματογραφική μου πορεία», δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς περιγράφοντας τα συναισθήματά του αναφορικά με την πρώτη του συμμετοχή σε ταινία αμερικανικής παραγωγής. Ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος στην ταινία υποδύεται έναν ψυχοπαθή δολοφόνο, χαρακτήρισε τον ρόλο του ως μια μεγάλη πρόκληση. «Ο ρόλος του Άμπνερ Σόλβι είναι κάτι τελείως διαφορετικό τόσο από εμένα τον ίδιο όσο και από την εικόνα που έχει ο κόσμος για μένα, γι’ αυτό και παρουσίαζε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι απαιτήσεις της ταινίας ήταν μεγάλες, ωστόσο, το ψάξιμο για να ανακαλύψω πως σκέφτεται και δρα ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν εξαιρετικά γοητευτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση για το αν αισθάνεται και δηλώνει ηθοποιός έπειτα από τις δυο κινηματογραφικές του εμφανίσεις - το Alter Ego και τώρα το Στα άκρα- ο Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι δεν επιθυμεί να βάζει ταμπέλες στον εαυτό του: «Εάν με ρωτήσει κάποιος αν είμαι τραγουδιστής θα πω ΄΄ναι΄΄, εάν με ρωτήσει εάν είμαι ηθοποιός θα πω και πάλι ‘’ναι’’, ενώ την ίδια απάντηση θα δώσω κι αν με ρωτήσουν εάν είμαι πατέρας. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Έχω μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο από μικρός και αυτό που με έκανε κυρίως να ασχοληθώ με την ηθοποιία ήταν ο πόθος μου να εξερευνήσω τον εαυτό μου και να διευρύνω τα όριά μου».
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόρνταν Μπάρκερ μιλώντας για την ταινία και την συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά, επεσήμανε τα εξής: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία το να δουλεύω με τον Σάκη. Εγώ δεν γνώριζα την πορεία του εδώ στην Ελλάδα και το πόσο δημοφιλής είναι. Πρόκειται για έναν ηθοποιό που ‘’παίζει’’ με ένταση, ζει τον ρόλο που υποδύεται. Με εμπιστεύτηκε και ακολούθησε τις συμβουλές μου, ακόμη και όταν δεν καταλάβαινε γιατί του ζητούσα να κάνει κάτι». Ο κ. Μπάρκερ αποκάλυψε, επίσης, ότι από τα όσα έζησε στα γυρίσματα της ταινίας Στα άκρα, άντλησε έμπνευση για την επόμενη κινηματογραφική του δουλειά. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, γράφει ένα σενάριο για τον τρόπο με τον οποίο δραπετεύει ο άνθρωπος από τον εαυτό του.