Μάμα Γκλόρια

Àma Gloria

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ξεχειλίζοντας από μια τρυφερότητα που μπορεί να σου ραγίσει την καρδιά, αλλά και από την αλήθεια εμπειριών που περιέχει η βιωμένη, αιμάτινη, πραγματική εμπειρία, το Àma Gloria δοκιμάζει να διερευνήσει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμενοι οι δεσμοί της αγάπης – και το βρίσκει περίπλοκο, σύνθετο, σκληρό και αβάσταχτα εύθραυστο. Η εξάχρονη Κλεό αγαπά την νταντά της, την Γκλόρια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν η γυναίκα γυρίζει πίσω στην πατρίδα της, η Κλεό θα την επισκεφτεί για να περάσουν μαζί ένα τελευταίο καλοκαίρι που θα τις αλλάξει και τις δυο. Μπορεί ο όρος «δράμα ενηλικιώσης» να μην είναι δόκιμος σε μια ταινία που έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι μόλις έξι ετών (και λάμπει από τη συγκλονιστική ερμηνεία της μικρής πρωταγωνίστριας Λουίζ Μορί-Πανζανί), αλλά περιγράφει με ακρίβεια μια συναισθηματική οδύσσεια γεμάτη βάθος και δύναμη, απαλλαγμένη από γλυκερές κορυφώσεις και προσηλωμένη στην πυκνή, ακαταμάχητη καθαρότητα.

Πρόγραμμα Προβολών
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
06 Μαΐου 2024 19:45
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
07 Μαΐου 2024 19:45
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
08 Μαΐου 2024 19:45
Εισιτήρια

Σκηνοθεσία: Mαρί Αματσουκελί
Σενάριο: Marie Amachoukeli
Διεύθυνση φωτογραφίας: Inès Tabarin
Μοντάζ: Suzana Pedro
Ήχος: Yolande Decarsin, Fanny Martin, Daniel Sobrino
Μουσική: Fanny Martin
Ηθοποιοί: Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Arnaud Rebotini, Fredy Gomes Tavares, Abnara Gomes Varela, Domingos Borges Almeida
Παραγωγή: Lilies Films
Παραγωγοί: Bénédicte Couvreur
Κοστούμια: Agathe Meinnemare
Σχεδιασμός παραγωγής: Zoé Carré
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 84'
Ελληνική διανομή: Ama Films
Επικοινωνία: Pyramide International
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Nechama Rivilin για την Καλύτερη Διεθνή Ταινία –Jerusalem Film Festival (2023)

Mαρί Αματσουκελί

Γαλλίδα σκηνοθέτρια και σεναριογράφος γεωργιανής καταγωγής, γεννημένη στο Παρίσι το 1979. Έκανε το ντεμπούτο της στη συγγραφή σεναρίου το 2005 με τη μικρού μήκους ταινία Tantalus. Αφότου ολοκλήρωσε μερικές διάσημες ταινίες, όπως τις C’est gratuit pour les filles (2009), Raw (2016) και Savage (2018), κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ των Καννών του 2014 για την ταινία της Party Girl. Η τελευταία της μεγάλου μήκους Ama Gloria άνοιξε την Εβδομάδα Κριτικής του ίδιου Φεστιβάλ το 2023.

Φιλμογραφία

2009 It's Free for Girls (μμ, συν-σκηνοθεσία)
2013 Demolition Party (μμ, συν-σκηνοθεσία) 
2014 Party Girl (συν-σκηνοθεσία)
2022 Àma Gloria