Erasmus + “We are film makers”

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα WAF υλοποιείται κατά την περίοδο 2020-2022 από τρεις πολιτισμικούς φορείς, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μασσαλίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Ταινιοθήκη της Μαδρίτης και τρία διαφορετικά σχολεία, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, το γενικό λύκειο Marseilleveyre στη Μασσαλία και το εκπαιδευτικό ίδρυμα IES San Isidro στη Μαδρίτη την περίοδο 2020 -2022.

Απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15 – 18 οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ταινίες που περιλαμβάνονται στα νεανικά προγράμματα των τριών φεστιβάλ και κυρίως να δημιουργήσουν μια κοινή κινηματογραφική ομάδα με στόχο την δημιουργία μια ταινίας τεκμηρίωσης με θέμα το αστικό τοπίο.

Στόχος αυτής της συνέργειας είναι να καλλιεργηθεί η κινηματογραφική εκπαίδευση μέσα από δράσεις που θα υλοποιηθούν σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από κάθε χώρα και θα ακολουθήσουν ένα πανομοιότυπο πρόγραμμα το οποίο θα εστιάζει στην εξοικείωση τους με την κριτική στον κινηματογράφο και την κινηματογραφική παραγωγή. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα τρία φεστιβάλ, απολαμβάνοντας το πρόγραμμα τους, όχι μόνο ως θεατές αλλά κυρίως ως κριτές υπό την καθοδήγηση σημαντικών κριτικών.

https://www.wearefilmakers.eu/