ΒΡΑΒΕΙΟ NOKIA N SERIES 2008 του 4ΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS

ΒΡΑΒΕΙΟ NOKIA N SERIES 2008
του 4ΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΩΝ CROSSROADS

Με την απονομή του βραβείου ΝΟΚΙΑ N Series, ύψους 10.000 ευρώ, έπεσε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου η αυλαία του 4ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την γαλλίδα παραγωγό Marie-Pierre Macia.

Η κριτική επιτροπή του Φόρουμ, αποτελούμενη από τους Virginie Devesa (Umedia), Mira Staleva (Sofia Meetings) και Λιλέτ Μπόταση (Inkas Film Productions) απένειμε το βραβείο εξ ημισείας στα σχέδια:
- ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ σεναριογράφος / σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης, παραγωγοί Πάνος Παπαχατζής και Μαρία Τσίγκα ΑΡΓΩΝΑΥΤΕΣ Α.Ε, Ελλάδα και
- FALSE WITNESS σεναριογράφος / σκηνοθέτης Iglika Triffonova, παραγωγός Rossitsa Valkanova, KLAS FILM, Βουλγαρία.

Απονέμοντας το βραβείο ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργος Χωραφάς, είπε χαρακτηριστικά: «Κατά τη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 15 πολύ αξιόλογα πρότζεκτ ως προς την ποιότητα του σεναρίου, τη σκηνοθεσία αλλά και την όλη παραγωγή, με αποτέλεσμα το έργο της κριτικής επιτροπής να είναι ιδιαίτερα δύσκολο», σημείωσε και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους δύο δημιουργούς.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που 4 χρόνια μετά τη δημιουργία του Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads ένα ελληνικό σχέδιο βραβεύεται και πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας και τη διεθνή αναγνώριση των ελληνικών σχεδίων παραγωγής», είπε η διευθύντρια Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη, η οποία αποφάσισε λόγω της φετινής διπλής βράβευσης, να αυξηθεί το ποσό του βραβείου κατά 6.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2006 στην Yesim Ustaoglu για το Pandora’s Box που φέτος τιμήθηκε με το Χρυσό Κοχύλι και το Αργυρό Κοχύλι για την καλύτερη ταινία και το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου αντίστοιχα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν 2008 και το 2007 στο σχέδιο Le Policier του Nadav Lapid το οποίο ύστερα παρουσιάστηκε στο l’Atelier du Cinema, Κάννες 2008.

Το Crossroads, το οποίο υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το πρόγραμμα Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την NOKIA, έχει ως στόχο την υποστήριξη των παραγωγών με σχέδια κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους. Και τα 15 σχέδια που πήραν μέρος σχετίζονται με τις γεωγραφικές περιοχές της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Οι δράσεις του Industry Center πραγματοποιούνται με την υποστήριξη:

Το πρόγραμμα του Four Corners/Salonica Studio
πραγματοποιείται με την υποστήριξη: