Η «ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Η Σκόνη του χρόνου, η τελευταία ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, θα προβληθεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 20.30, παρουσία του σκηνοθέτη, στο Ολύμπιον. Την εκδήλωση θα προλογίσει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη. Μετά το τέλος της προβολής ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξης Δερμεντζόγλου θα κάνει μια εισαγωγή στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ενώ στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη.

Η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, παρουσιάστηκε σε avant premiere στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσία του διάσημου πρωταγωνιστή της, Γουίλεμ Νταφόε. Έκτοτε ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρεμιέρα στην Αθήνα, λίγο πριν το άνοιγμά της σε πολλές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και το Ολύμπιον.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου που ξεκίνησε με Το λιβάδι που δακρύζει είναι «ένας ποιητικός απολογισμός του περασμένου αιώνα μέσα από έναν έρωτα που προκαλεί το χρόνο, οραματίζεται και αναζητά τον ορίζοντα του αιώνα που διατρέχουμε», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Με δραματουργικό έναυσμα το γύρισμα μιας ταινίας από έναν αμερικανό σκηνοθέτη ελληνικής καταγωγής που αναζητά τις ρίζες του, η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, το Καζακστάν και τις ΗΠΑ. Κεντρικό πρόσωπο, η Ελένη, που διεκδικείται και διεκδικεί το απόλυτο της αγάπης. Ταυτόχρονα, ένα μακρύ ταξίδι στη μεγάλη Ιστορία και στα γεγονότα των τελευταίων 50 χρόνων που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα. Τα πρόσωπα της ταινίας κινούνται σαν σε όνειρο, η σκόνη του χρόνου μπερδεύει τις μνήμες.