50ο ΦΚΘ: Προβολή της ταινίας Στα Άκρα


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Αριστοτέλειον η προβολή της ταινίας Στα άκρα / Duress, παρουσία του σκηνοθέτη Τζόρνταν Μπάρκερ / Jordan Barker και του πρωταγωνιστή Σάκη Ρουβά.

Λίγο πριν το ξεκίνημα της προβολής, ο κ. Κωνσταντίνος Πιπέρας, ιδιοκτήτης της Hollywood Εntertainment, της εταιρείας που κάνει τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα, υποδέχτηκε στη σκηνή του Αριστοτέλειον τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Ζουμπουλάκη, ο οποίος προλόγισε την ταινία Στα άκρα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «σίγουρα ασυνήθιστο φιλμ». Ο ίδιος μιλώντας για την ερμηνεία του Σάκη Ρουβά, ο οποίος επιστρέφει κινηματογραφικά μετά το Alter Ego, επεσήμανε ότι προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, ενώ επίσης σημείωσε ότι ο σκηνοθέτης Τζόρνταν Μπάρκερ «είναι πολύ αξιόλογος και έχει πολύ δρόμο μπροστά του».

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Σάκης Ρουβάς, απευθυνόμενος στο κοινό: «Μερικοί από εσάς είναι σίγουρα – το αισθάνομαι από την ενέργειά σας – μαζί μου στο δρόμο που διανύω εδώ και πολλά χρόνια. Ο κινηματογράφος είναι ένα καινούριο ξεκίνημα για εμένα. Είναι ένας καινούριος δρόμος και είμαι παρά πολύ χαρούμενος που είστε και πάλι εδώ μαζί μου. Εύχομαι η ταινία να σας αρέσει. Αυτό που θα δείτε από εμένα σε αυτή, ίσως είναι κάτι που δεν έχετε συνηθίσει και ίσως δεν περιμένετε. Ελπίζω, όμως, ότι θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει κι άλλος ένας έλληνας στη ταινία: είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος έγραψε την μουσική. Τον πρότεινα εγώ στην παραγωγή της ταινίας και τελικά τον επέλεξαν. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ο Δημήτρης έγραψε τη μουσική για την ταινία μας».

Με τη σειρά του, ο σκηνοθέτης Τζόρνταν Μπάρκερ, ευχαρίστησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Hollywood Entertainment και σημείωσε: «Γνώρισα τον Σάκη Ρουβά πέρυσι, όταν γυρίσαμε αυτήν την ταινία. Τώρα ξέρω γιατί είναι τόσο δημοφιλής εδώ. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Ο ρόλος του ήταν πολύ απαιτητικός και ο ίδιος δούλεψε πολύ σκληρά για αυτόν, όπως σκληρά δουλέψαμε όλοι για αυτή την ταινία».