50ο ΦΚΘ: Τιμητική εκδήλωση φορέων

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τους φορείς που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθ΄ όλα τα 50 χρόνια ζωής του, τίμησε το Φεστιβάλ, στο πλαίσιο μιας λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στην Αποθήκη Γ του Λιμανιού, στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι φορείς.

Αφορμή για την πρωτοβουλία, αποτέλεσαν τα 50ά γενέθλια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι βραβεύσεις, τις οποίες πραγματοποίησε η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη, ξεκίνησαν από τον 1ο όροφο της Αποθήκης Γ, όπου η κ. Μουζάκη τίμησε την Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.), απονέμοντας πλακέτα στον εκπρόσωπό της κ. Άγγελο Βισκαδουράκη, ενώ παράλληλα βραβεύθηκε και ο κ. Νώντας Βακαλόπουλος. Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Καλαντίδης παρέλαβε το βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.), ενώ η κ. Αργυρώ Μεσημέρη παρέλαβε το βραβείο για το STUDIO - Παράλληλο Κύκλωμα, για το οποίο τιμήθηκε επίσης και ο κ. Μανόλης Σταυρακάκης. Κατόπιν, η κ. Μουζάκη απένειμε τιμητική πλακέτα στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.), την οποία παρέλαβε ο κ. Ντίνος Γιώτης, καθώς και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το βραβείο του οποίου παρέλαβε ο κ. Σπύρος Σαραφιανός.

Η τιμητική εκδήλωση συνεχίστηκε στο ισόγειο της Αποθήκης Γ, όπου η διευθύντρια του Φεστιβάλ τίμησε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ.) και τον κ. Ροδόλφο Μορώνη, καθώς και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (Ε.Ε.Σ.) και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρό της, Χάρη Παπαδόπουλο καθώς και τον εκπρόσωπο του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα Εφραιμίδη. Έπειτα, την τιμητική πλακέτα για το Media Desk Hellas παρέλαβε η διευθύντριά του, κ. Τίνα Παναγοπούλου, ενώ, τέλος, η κ. Μουζάκη τίμησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), το βραβείο του οποίου παρέλαβε η κ. Νόπη Χατζηγεωργίου.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση, στο σαλόνι του ισογείου της Αποθήκης Γ, όπου τα στελέχη του Φεστιβάλ, αλλά και οι εκπρόσωποι των βραβευθέντων φορέων, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε χαλαρή ατμόσφαιρα.