50ο ΦΚΘ: Προβολή της ταινίας προβολή της ταινίας «Άλογο με φίμωτρο ενός μηχανικού που αναζητά μηχανικές σέλες» συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους The Brockas

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΙΜΩΤΡΟ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΕΛΕΣ» ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ THE BROCKAS

Σε μια άκρως φεστιβαλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Τζον Κασσαβέτης η προβολή της ταινίας Άλογο με φίμωτρο ενός μηχανικού που αναζητά μηχανικές σέλες του φιλιππινέζου δημιουργού Καν ντε λα Κρουζ, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από το συγκρότημα The Brockas, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Νέο Φιλιππινέζικο Κινηματογράφο που πραγματοποιεί το τμήμα Ημέρες Ανεξαρτησίας του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το σχήμα των The Brockas αποτελεί μια αναπάντεχη και πλέον δημιουργική σύμπραξη, η οποία εκφράζει με μουσικούς όρους την κινηματογραφική ανερχόμενη δύναμη των Φιλιππινών. Αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους σκηνοθέτες Καν ντε λα Κρουζ – ο οποίος ηγείται του σχήματος -, Λαβ Ντίαζ, Τζον Τόρες, καθώς και από επαγγελματίες μουσικούς, οι οποίοι στη σκηνή της αίθουσας Τζον Κασσαβέτης χρησιμοποίησαν κρουστά και παραδοσιακά έγχορδα όργανα για να αποδώσουν συνθέσεις με ιδιαίτερο περιεχόμενο και άποψη.

Ο Καν ντε λα Κρουζ καλωσόρισε το κοινό λέγοντας: «Μας αρέσει η σπίθα της Θεσσαλονίκης. Είμαστε ικανοποιημένοι που θα παίξουμε μουσική σε μια τόσο γεμάτη αίθουσα και ελπίζουμε ότι θα μείνετε μέχρι το τέλος της ταινίας».
Τα φώτα χαμήλωσαν, η ταινία ξεκίνησε και οι The Brockas χάρισαν στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, η οποία ξεκίνησε με το σύνθημα που έδωσε και πάλι ο Καν ντε λα Κρουζ σε σπαστά ελληνικά: «θα σας πετάξουμε τα μυαλά στα κάγκελα», εισπράττοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των θεατών.