9o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (16-25 Μαρτίου)

Για ένατη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Eικόνες του 21ου Aιώνα (16 - 25 Mαρτίου, 2007), θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Mαρτίου, το Pitching Forum 2007, Docs in Thessaloniki που διοργανώνει το Eυρωπαϊκό Δίκτυο Nτοκιμαντέρ (EDN) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το Docs in Thessaloniki, είναι ένα διεθνές Pitching Forum και εργαστήρι. Πρόκειται για ένα 5ήμερο πρόγραμμα, 21 επιλεγμένων προτάσεων ντοκιμαντέρ που θα αναπτυχθούν, θα ξαναγραφτούν και θα παρουσιαστούν. Τις πρώτες 3 μέρες γίνεται το εργαστήρι, όπου οι συμμετέχοντες δουλεύουν σε μικρές ομάδες με τη καθοδήγηση διεθνών έμπειρων tutors. Τις δυο τελευταίες μέρες πραγματοποιείται το Pitching Forum όπου οι Έλληνες παραγωγοί, με συναδέλφους τους, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους εκπροσώπους διεθνών και ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, σκοπεύοντας στη πώληση.

 Για συμμετοχή στο Pitching Forum 2007, χρειάζεται μια δισέλιδη περιγραφή της πρότασης στα αγγλικά, με τα παρακάτω στοιχεία:
- τίτλος, διάρκεια, format
- όνομα παραγωγού, σκηνοθέτη (βιογραφικό-φιλμογραφία κ.λ.π)
- περίληψη, οπτική ανάπτυξη της ιδέας του σκηνοθέτη
- προϋπολογισμός, χρηματοδοτικό πλάνο, προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης

- διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ και e-mail της εταιρείας.
Τελευταία μέρα υποβολής προτάσεων είναι η 1 Φεβρουαρίου, 2007. 
Οι προτάσεις πρέπει να σταλούν με e-mail στον Ove Rishøj Jensen στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Είναι προτιμότερο  όλες οι προτάσεις να συνοδεύονται από οπτικό υλικό, ένα trailer  2’-4’ VHS/DVD. Εάν δεν υπάρχει οπτικό υλικό να συνοδεύει τις προτάσεις  παρακαλούμε να αποστείλετε δείγμα προηγούμενης δουλειάς. Η διεύθυνση που πρέπει να σταλεί το οπτικό υλικό είναι:

EDN
Att: Ove Rishøj Jensen
Vognmagergade 10, 1
1120 Copenhagen K
Denmark

Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει από το EDN. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα Φεβρουαρίου.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι:

- 300 € για το πρώτο άτομο  που συνοδεύει τη πρόταση.
- 200 € για κάθε δεύτερο /τρίτο άτομο που συνοδεύει τη πρόταση και για τους παρατηρητές.

Εκτός από το 5ήμερο πρόγράμμα, στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται τα μεσημεριανά γεύματα, και δωρεάν διαπίστευση για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα.